ett steg bak, två steg fram

rita

appropå mitt förra inlägg: två kloka kommentarer från signes blogg:

HERREGUD. Hoppas ni alla förstår att ni gillar Signe mycket till del för att hon passar in i mallen för hur en snygg tjej ska vara? Tänk efter för er själva vilka bloggar ni följer, vad är det för sorts människor? Alla smala, ”coola” brudar som bloggar om sin lätta ångest och klädgadrob? Surprise… Erkän det iallafall för er själva, eller tror ni att ni står utanför reklamsamhällets påverkan? Det slutade iallafall jag inbilla mig för väldigt länge sen.

från signaturen elna.

Det är alltså ganska relevant att diskutera dom här sakerna. Nr 1, Signe används av märken och har blivit något slags trademark, en produkt. Det personliga tilltalet i denna marknadsföring är alltså bara kommersialism i mitt tycke. I förlägning av det är det såklart smart att hon hamnar lite lättklädd i Café. En liten Bratzdocka med enda uppgift att sälja fler produkter.

Jag tycker att DET känns jävligt förlegat och ganska trist. Dessutom tycker jag att Rodeo har dåligt omdömme i den här frågan. Det är som att dom utnyttjar Signe för att hon cashar in och så kan Lisa, Agnes och Johan sitta fullt påklädda och tillsnörpta på sina bloggar, skrivandes om den nya ornamentiken, dub eller vad det nu kan vara…

från signaturen Alisia. (no hatin’ på agnes iofs!)

och så en fullständigt vanvettig kommentar som stjälper signe mer än den hjälper:

Ni som sitter och skriver feministkommentarer som får jämlikthetstänket att framstå som blekt. Var nu tyst. Vill ni förändra ideal och samhället i helhet? Starta en blogg,skriv en jävla insändare eller gå med i FI. Att sitta och ge skit till enskild bloggare tjänar ingen på,det är bara pinsamt. Och varför vet jag detta? Jo,för att de enda som motkommenterar er är som någon sa ”småbrudar” plus att kasta skit på någons drömmar och vilja är bara banalt och passé. Plus att oavsett som det är er mening eller inte så framstår ni som fruktansvärt avundsjuka och det i sig är ju ännu pinsammare. Och ja, starta någon GO GIRLS-blogg.!!!För att sitta här och vara stor i käften är bara patetiskt. Som sagt, vill ni påverka gör det någon annanstans. Säkert jäääättemånga som kommer läsa bloggen,jag menar ni framstår ju verkligen som definitionen av idiotfeminis. Den fria viljan och idén med ett mångkulturellt samhälle där var och en får bli vad de vill framstår ju som rent ut sagt korkad om man ska lyssna på er. Visst kan det tyckas konservativt med hemmafruar MEN det är ju skillnad på IDAG och för 50 år sedan. Idag är valet hennes = ytterligare ett bevis på det toleranta samhället vi lever i och inte något så fånigt som att Signe skulle vara en dålig förebild, hon vågar stå för ett annorlunda vägval, det om något är väl beundransvärt? Era argument är motsägelsefulla och gör mig arg.

från signaturen Julia BBB.

herregud! jag får kluvna hårtoppar och fet hy bara av att läsa den där kommentaren! soppa på självdöd gris känns ju fräschare än detta (rita hayworth har inget med inlägget att göra, ville bara piffa till det lite. blir så jäkla mossigt annars, med en massa text och citat utan slutsatser… eh ja.)

En kommentar

  1. Det tråkiga är väl hur extremt dåliga gemene kommenterare verkar vara på att problematisera hela vägen ut, vilken sida av debatten de än står på.

    Ena sidan är skrällfeminister (skriker högt, fyller sin funktion men är inte särskilt djuplodande i sina åsikter) och den andra sidan snorungar och det hela blir mest väldigt väldigt tröttsamt och sorgligt. Och ingen tycks förstå att deras kommentarer inte speglar något annat än deras egen snäva världsbild. Det är ”den klassiska svenska avundsjukan” (vad fan är det, finns den? kan inte relatera ALLS) och ”men du rå!!”-retorik.

    Dags att bygga en bunker. Eller logga ut från internet en gång för alla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.