fortsättningen på the soffpotatis project

joseph pilateshar inte skrivit nåt om träning på senaste, det betyder inte att jag har slutat, bara att jag inte pallar skriva ”idag joggade jag. kände mig duktig” – även om jag inte alls joggade 3 ggr/vecka som jag hade tänkt från början. snarare 1 gång varannan vecka. men det är bättre än inget.

MEN IAF – nu är det så att jag har fått fast anställning på the body shop och med en fast anställning följer ett antal löneförmåner, bland annat ett s.k. friskvårdsbidrag! :yay: jag får 1500 kr att spendera på nån form av träning eller friskvård; det finns allt från medicinsk fotvård och bikramyoga till boxning och dietister. jag tänkte satsa på ett sånt där vanligt träningskort så att man kan blanda lite olika grejer, har varit nyfiken på yoga och pilates och vill inte välja mellan dem innan jag har testat båda. men jag undrar – vilket jävla träningskort ska man köpa? ett halvårskort på world class gym till exempel, det kostar 2500 kr + 500 kr i inträdesavgift (asså va?! :>_<:), men då betalar jag ju bara totalt hälften. nize! world class gym finns i vällingby – det är ju nära och så – men jag har ingen aning om vad det är för ställe liksom. på deras hemsida finns bilder på sjukt deffade och tonade kroppar och så står ”WE BUILD SHAPES” med stora bokstäver överallt. asså är det värsta spännisgymmet eller? kommer det finnas massa anabola syrianer där? jag vill bara mysa lite med en yogamatta liksom. ta det lugnt och ba bli lite mer fit och stark och pigg.

kanske bara ska spendera alla pengar på massage istället. haha. åh. är så rädd att beställa fel grej så att jag bara slösar bort hela pengen istället. önskar att nån bara bestämde vad jag ska ha… :...:

gud, världens sämsta i-landsproblem. ”min arbetsgivare ger mig 1500 kr så att jag ska ta hand om min kropp men jag vet inte vad jag ska välja buhu orkar inte”. blir trött på mig själv. hoppas att man kan träna sig till lite beslutsamhet på world class gym i vällingby.

9 Kommentarer

 1. GRATTIS TILL FAST ANSTÄLLNING!! FETT!!! :yay:

 2. jag har lite samma issue. jag får också fett bidrag från jobbet, men kan inte komma på *var* jag ska träna! :o_o: jag pallar inte att träna på lunchen, som alla guys på jobbet gör, och om jag kör på att ta ett gym nära jobbet för att gå dit efter jobbet kommer jag inte åka dit hemifrån eftersom det är långt. och om jag tar gymmet som ligger nära hemma kommer jag inte gå dit för att jag kommer dit så himla sent på kvällarna, efter jobb + buss :*( buhuu!

  i’m in limbo!

  ps: grattis! :yay:

 3. jag tränade på WC i göteborg och tyckte det var skitbra och ospännigt, men jag vet inte hur det är i stockholm. det bästa är att gå dit och testa ett pass, nästan alla seriösa gym låter en prova gratis en gång. gå runt överallt och tjyvkolla och se om det verkar soft eller spännigt! 😆

 4. Grattis till fasta anställningen, grymt!
  Du har inte något friskis i närheten? De är ju grymma och du får ju ett årskort för samma summa som det där halvårskortet. eller är det så att du inte får välja var du ska träna, har ni vissa utvalda ställen?

 5. @emelie

  taaaaack tack tack! 😀

  @Maria

  oj, fast du är nog mer i limbo än vad jag är! men jag skulle nog ta det gymmet som är nära jobbet, för då kan du gå dit medans du har andan uppe liksom, innan du har hunnit landa i soffan och så. om jag kommer hem på kvällen efter jobbet kommer jag antaligen inte röra mig därifrån förrän nästa gång jag ska till jobbet liksom.

  @karin

  åh, vad bra! det var det jag ville höra! jag läste nånstans också att WC i vällingby var snyggt och fräscht och hade massa coola nya high-tech-maskiner. inte för att jag ska träna på maskiner, utan mer att det säger något om gymmet liksom. att de anstränger sig litegrann.

  haha men gud, det borde de verkligen göra, anstränga sig alltså. det är ju ett GYM!

  @amanda

  ja, vi har olika leverantörer som jobbet har ett avtal med. friskis & svettis är ju självklart en av dom men de verkar inte ha satsat så mycket på yoga som träningsform och pilates har de inte överhuvudtaget! på yogan står det bara att det är ”Yoga 1 är ett lugnt, meditativt pass för dig som vill stanna upp, känna inåt, reflektera och bara vara”. det är inte det jag vill åt, jag vill åt själva träningen liksom, några fysiska krav vill jag ju ställa. annars hade jag lika gärna kunnat sitta och meditera och lyssna på tibetanska munkar som plinkar i klockor.

  hmm.. dessutom finns friskis & svettis bara vid råcksta och brommaplan. WC är asså TYP inom gångavstånd (om jag vill ta en prommis på typ 20 min, annars 3 min med t-bana). asså sånt här är ju viktigt att tänka på när man inte längre bor mitt i smeten och har typ allt jättenära.

  ååå, questions questions…

 6. go for WC! :yes: dom har bra pass också! och det är så gött att ha sitt gym nära. jag önskar det fanns ett bra gym nära mig här i madrid, men det enda inom gångavstånd är dyrt och trist.

 7. Mäh hallå? Friskis liksom. mest för pengarna! Plus att de inte satsar på yoga å sånt som typ inte ens e träning. du behöver anstränga dej å få lite muckler tycker ja! ingen fjussträning för annahita inte. ps. Grattis till jobbet!

 8. grattis till anställningen! superkul ju!

  jag är själv i träningskortköpartagen. själv tänker jag satsa på ett kort på SATS, mest för att det ligger närmast. jag tänker att ju närmare gymmet är mitt hem, desto fler gånger kommer jag gå dit (= mer för pengarna). alltså borde jag tjäna på att köpa ett rådyrt träningskort eftersom att jag kommer utnyttja det väl! tänkte börja med att köpa ett månadskort för att se om jag verkligen gillar att träna på gym (kanske avskyr det, liksom). jag ska träna både pass och i ”maskiner”, kanske med fria vikter också om det går. variation = bra.

  det brukar gå att testträna på gymmen, du kan ju testa det innan du köper ett halvårskort?

  förresten är väl yoga en jättebra träningsform, förutsatt att man definierar träning som annat än att bygga stora, explosiva muskler. vad ska man med såna muskler till, förresten?

  kom ihåg att det ska vara kul att träna.

 9. det finns yoga i olika former i stockholms stads anläggningar. då kan du ju ta dig till närmsta badhus där du är, bara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.