kräftriket

dsc_0126

dsc_0128

dsc_0124

dsc_0130

dsc_0133

de allra flesta av studenterna på stockholms universitet får tillbringa sina dagar i de där själlösa ljusblåa klossarna borta vid frescati, men jag har turen att få hänga på campus kräftriket. de små tegelborgarna som ligger utspridda över kullen är vackra i alla väder. plus att man slipper de där horderna av hålögda studenter som vandrar fram genom korridorerna på frescati; alltid för långsamt och alltid för många i bredd. i kräftriket är det alltid lugnt och tyst…

kände mig förresten manad att ta reda på varför det heter kräftriket. det heter iallafall så för att det på 1700-talet fanns en krog häromkring, som hette kräftan, och det man blev serverad där var kräftor från brunnsviken. bellman sjöng tydligen om haket i nån epistel också.

6 Kommentarer

 1. vad pluggar du för något?

 2. jag pluggar persiska. återupptäcker rötterna och allt det där, haha. jag gillar det skarpt!

 3. aah, det är så himla FINT där!! :love:

 4. åh kräftis. skönt ställe, men jobbiga lokaler. önskar att utsidan och insidan var lika najs. sitter ni i aulan? på håltimmen kan man iaf sitta i gräset och plugga nu när det är varmt! eller hänga vid vattnet!!!

 5. @camilla

  ja, det har du faktiskt rätt i! inuti är det verkligen riktigt tråkigt. yah vi sitter i aulan, men det gör väl inte ni? jag undrar ofta om inte vi borde kunna plugga tillsammans nån dag när vi båda är i skolan, eller huuuur!

  @Malin Anna Josefine

  det är det verkligen. att börja läsa persiska är ett av de bättre besluten jag tagit de senaste åren… haha.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.