Uppdatering om min behandling hos Lyko Concept

**Inlägget innehåller annonslänkar**

Nu är det dags att uppdatera er om hur det gått med den balanserande kuren jag hållit på med tillsammans med hudterapeuten Emelie på Lyko Concept. Kuren inleddes med lite grovstädning och syrapensling. Nu har hon också börjat blanda in lite nålbehandlingar i form av microneedling och diatermi, och vi kommer snart nå slutet av kuren. 💔

Jag kan såhär långt konstatera att Emelies behandlingar har hjälpt balansera ut min hy nåt så in i… ja, jag kan fortfarande inte riktigt ropa hej, för jag går runt och tänker att jag kommer återgå till att bli en flottboll så fort kuren upphör (även om Emelie säger att så inte är fallet). Men under hösten har hyn hursomhelst lugnat sig vad beträffar just sebumproduktionen. Är hyn i total balans utan minsta antydan till glans? Nej. Har jag fått perfekt hy utan porer, rodnader, ojämnheter och hormonella utbrott? Också nej. Men hyn blir inte längre abnormt glansig efter två timmar, och det krävs sällan ens en pudring mitt på dan nuförtin. Det är på en rimlig nivå nu, vilket är allt jag vill. Nota bene; för mig är det faktiskt en rätt stor förändring att inte bry mig om hur hyn ser ut halvvägs in på dagen. Hyn bara är där. Och ganska ofta använder jag bara lite concealer. Det existerade inte förut, utan det var liksom cake or death.

Jag förstår att folk efterfrågar STORA ORD om LIVSFÖRÄNDRANDE RESULTAT, det kommer ni aldrig nånsin få av mig. Jag tror på att prata om skönhet i allmänhet, och hudvård i synnerhet, på ett lågmält och realistiskt sätt. Annars kommer man dö besviken. Hade jag förväntat mig att Emelie skulle kunna ge mig en helt annan hudtyp än den jag föddes med och mina familjemedlemmar också har hade jag också dött besviken.

Hursomhelst visade sig Emelies teori om att hyn överbehandlad och fuktfattig stämma. För mycket syror, för ofta – och produkter ”för fet hy”, och för lite fukt, under vääääldigt lång tid, skickade in hyn i en långvarig överproduktion av sebum. Emelies fokus har varit att höja upp fuktnivåerna genom syrapenslingar och microneedling, och den där LED-masken ni sett förr. Det har varit njutbart som fan. Första gången hon gjorde en syrabehandling gjorde det iofs rätt ont, när hon sprayade neutraliseringsvätska efter verkningstiden. När pH-värdet i hyn återgår till det normala svider det rätt ordentligt. Men kortare än tre sekunder.

20 % salicylsyra, det sved

Generellt har jag insett att hudbehandlingar, iallafall de som Lyko Concept valt ut, inte behöver vara så värst smärtsamma längre. Det går att uppnå resultat utan att man får så ont att man tappar andan. Man ser inte heller ut som en trafikolycka i ansiktet efteråt heller. Bilden nedan visar mig direkt, alltså DIREKT, efter en rejäl syrapensling OCH microneedling, rätt omfattande behandlingar utförda under samma tillfälle. Jag har alltså inte ens hunnit lämna salongen ännu. Är ba lite juicy pga fuktmask. 💧

peachfuzz.png

Jag känner mig hittills hella impressed och framförallt ser jag fram emot att utvärdera det långsiktiga resultatet. Återkommer angående hudvårdsprodukterna Emelie beordrat mig, återkommer även om diatermibehandlingen när vi är färdiga med den.

PUSS! 🐩

5 Kommentarer

  1. Din hy ser så himla fin ut! 😍

  2. Detta E så intressant va! :O

  3. Hej! Har en fråga till dig i egenskap av doftexpert, brukar du tänka på att schampo, balsam, dushtvål och allt sånt ska matcha doftmässigt? Kör du oparfymerat om du vet att du ska ha en viss parfym sen?

  4. Halloj favoritbloggen! Har du (eller nån annan som råkar hänga här) sniffat på Dior Homme Parfum och i såna fall vad gillar du den? Jag har kärat ner mig totalt i denna läderrökiga irissmocka men vet inte riktigt om jag kan legitimera ett köp av denna på en studentbudget… Jag ÄLSKAR hur den luktar men jag tycker å andra sidan att stall och spolarvätska luktar gott och jag är la lite nervös över att pröjsa tusen spänn för nåt som är en för alla andra uppenbar skitlukt. Fragranticas kommentarsfält är kluvet och det verkar som att den är discontinued men finns några ex kvar på random åhlens?! cue olfaktorisk panik.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *