Clarins-kvinnan ???

wp-1455510897874.jpg

Okej, ingen skugga skall falla på Clarins för detta, men faktum är att allt de gör är smink som killar _älskar_. Ljuva, fräscha, naturliga toner. En känsla av vacker hy och yogamuskler, örtte istället för kaffe, charmanta kvinnor och cool girls som har kontroll över sin tillvaro och absolut inte drar sig med osunda laster. Det senare kan eventuellt kännas något konstruerat från min sida eftersom att Clarins är 100% franskt och vi alla vet att fransosers liv är fullkomligt nedlusade av osunda laster! Kanske försöker fransyskor upprätthålla myten om sig själva som rödvinsdrickande, storrökande och hårt arbetande karriärister, som trots allt detta lyckas se så jävla fräscha ut. ?⚪? Kanske gör de just detta genom Clarins image. Kanske är Clarins-kvinnan tysk innerst inne. Oj vad detta inlägg är pepprat med nyklassiska fördomar om olika europeiska folk. Och oj vad jag älskar allt jag provat från Clarins.

Nyss fick jag hem ett pressutskick med lite vårnyheter som ska ut i butik nästa vecka. En BB-cream, två läppstift och en krämskugga. Rev genast upp alla förpackningar och provade allt på en gång! Är ingen Clarins-kvinna, uppenbarligen, jag har ingen självkontroll.

 • Clarins BB Skin Detox Fluid SPF 25 (ca. 295 kr) har allt jag vill ha i en BB-cream; lätt som en smekning, oljefri, lagom täckning som definitivt dämpar rodnad och som gör att hyn ser riktigt juicy och plump ut, samt stadig solskyddsfaktor. Men det är nästan så att jag gillar förpackningen allra bäst, jag ÄLSKAR såna där som ser ut som en vanlig tub men döljer en pump under locket! Om en produkt är förpackad på detta sätt blir jag DIREKT mer positivt inställd. ? Nyansen 00 Fair passar mig oväntat bra så detta kommer bli en trogen vän till fejset i vår.
 • Clarins Joli Rouge Brillant (ca 255 kr) älskar jag sen tidigare. På Clarins presentation under DBLondon delade de ut såna och jag fick då nyansen 24 Watermelon och föll direkt – glassigt, fyllig färg, lätt att applicera, bra hylsa, bara en ren njutning att använda. Det är ett läppstift som är office appropriate och manskompatibelt – det ser fräscht och fint ut och ibland är det faktiskt det enda en vill ha (även om en vanligtvis kanske dras till mörkbrunt och typ lila). Nu fick jag hem nyansen 20 Coral tulip och jag tycker om den lika mycket.
 • Clarins Rouge Eclat (ca 270 kr) är mer pigmenterat och matt och därför är det per definition mindre manskompatibelt än ovanstående. Jag har nyansen 24 Pink cherry och inser att jag inte har något liknande hemma. Jag har bara massa röda, knallrosa, lila och bruna läppstift med svinhöga pigment, och ja det är väl dags att även jag provar lite mer lättburna saker när det är dags för läppstift? Trots att Rouge Eclat är ganska pigmenterat och innehåller en gnutta skimmer så känns det knappt på läpparna. MVG! Eller A! Eller 5! Eller vad fan är högsta betyg i skolan nuförtiden? Jävla Jan Björklund. Även min skönhetsblogg ska du förstöra.
 • Clarins Ombre Iridescente (ca 235 kr) är krämskuggor som ska kunna appliceras med fingret, helt utan verktyg och avancerade blending skills. Jag håller faktiskt med om vad som står i pressmaterialet: ”super soft, simple and comfortable”. Jag duttade på lite 05 Silver pink på ögonlocken och försökte inte blenda och hålla på alltför mkt. Det ser fint ut ändå! Nu hoppas jag på att ögonskuggan inte går all creasy över ögonlocken om några timmar, vi får se hur det går!

wp-1455510897875.jpg

Detta inlägg innehåller pressprover. Det betyder att jag inte betalat för produkten med egna medel,  men åsikterna är helt och fullt mina egna och påverkas inte av tredje part. 

XOXO, A
Följ WHINAR.se på Bloglovin’ eller RSS
och ge mig lite kärlek på Facebook!

 

12 Kommentarer

 1. ”Yogamuskler” är så fucking on point these days, och håller verkligen med om din analys av Clarins-kvinnan. Jag är dessvärre nere i det träsket och plaskar nu och blev typ sugen på alla produkter du listade. Inget fel i det, men jag vill vidare liksom, känns som att det blir destruktivt i längden. Vad jag dock mest vill ha är den där tjusigt målade munnen på bilden, hur fet var inte den?

  • Fast jag tycker att det är ett underbart träsk att vara i! ? Högkvalitativt smink utan krusiduller, hudvård som fungerar. Fransk flärd. Du ser ut som dig själv, fast fräschare. Det är också mkt power i det! Tycker jag iallafall.

   PS. Munnen på bilden är ba den tjusiga Clarins-kvinnan i pressmaterialet som jag smetat lite Joli Rouge Brillant på! ?

 2. haha så sant detta med att det är smink som killar älskar. men ja håller med, har gillat typ allt jag provat från clarins. gillar också joli rouge-läppstiften, tycker de är goa nu på vintern när man är extra torr och fnasig, vädligt återfuktande. deras instant light lip perfector är för övrigt det enda läppglans jag brukar använda, så härlig konsistens och doft. ögonskuggan låter ju trevlig, men kanske lite saftigt med över tvåhundra för en enda nyans…

  • Ja alla ögonskuggor över 200 kr är att betrakta som en ren lyxvara (om inte alla ögonskuggor är det alltså). Däremot tycker jag att denna produkt, precis som Marc Jacobs Beauty Highliner Gel Crayon, definitivt kan vara värt all the pretty pennies, eftersom att det är en trofast vardagshjälte som ska ställa upp varenda jävla dag, genom alla årstider, vid alla tillfällen. Det är lite som med ett par riktigt bra jeans. De är svindyra i inköp men kostnad per användning är mkt lägre än billig skit som går sönder efter en säsong.

 3. Det bästa med det den här typen av kvinna är ju att folk tror man är i kontroll när man i själva verket är bindgalen.
  Man kommer undan med så mycket!
  bäst ju! Älskar clarins.

 4. Eftersom jag lovat mig själv att bli bättre på att säga när andra kvinnor är fantastiska och inte bara tänka det: DU ÄR FANTASTISK!! Älskar din blogg och ditt språk, min hjärna ba tindrar med ögonen och njuter. Tack för att du gör mina dagar bättre och lär mig så mycket <3

  • Jag bugar mig allra djupast och ödmjukast för dina söta ord!!! Jag är jättedålig på att svara på såna här fantastiska komplimanger, vet inte vad jag ska säga annat än TACK!!!! ??

 5. Om en som jag har ganska blek hy med gula undertoner (ljust olivfärgad), tror du att den ljusaste nyansen av Clarins BB Skin då kan passa mig? Förstår att det kanske är svårt att svara på utan att se men frågar ändå.
  🙂

 6. Hej! Jag vet inte om du har fått den här frågan förut men kör på ba. Älskar ju dina inlägg om smink som killar hatar, undrar därför om du har tänkt på att göra ett knäck på dofter/parfymer som killar hatar? Det vore roligt! Kom att tänka på detta när jag av någon anledning började tänka på en kille jag var dödskär i för (herregu) tio år sedan. Jag var 21, deprimerad, osäker osv. Han var åtta år äldre, och deprimerad. Han var heller inte kär i mig men kunde ändå säga saker som att vi var soulmates osv, det gick bra att ligga med mig ibland också. Alla fall. Första gången vi träffades irl, efter lång tids chattande på Skunk, var underbar, ronantiskt tyckte lilla jag, vi låg med varandra osv, jag blev så in i helvete kär. Han åkte hem till sig dagen efter och på chatten kommer det här: ”du förresten, den där parfymen du har, vad är det för något?” Jag ba ÅH HAN ÄLSKAR MIN DOFT JAG ÄR EN KVINNA SOM LÄMNAR AVTRYCK, typ. Och svarade ”Calvin Klein Euphoria!”, väntade på komplimang men fick detta: ”den passar dig inte.” Häpp.

  Ja, det var en lång anekdot, förlåt för det. Blev bara så rasande när jag tänkte på hela historien.

  P.S. Har du hört att de pratar fint om dig i avsnitt fem av Nord & Francke? D.S.

  Love u

 7. Ahhh, så himla bra/dåligt att du hypear vissa Clarins-produkter nu när jag fick detta mail ikväll från Eleven med erbjudandet ”Just nu har vi 20% rabatt på allt från Clarins! Gäller t.o.m. 19/2” + även ”20% rabatt på allt från Mario Badescu t.o.m. 19/2” jag hittade det märket via dig!

  Dumt pga borde inte spendera mera pengar innan lön pga lagt 4000 på hudvård denna månaden och har rätt fullt i badrummet nu med nya produkter jag bara hunnit pröva någon gång. Men lockande, vore kul.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *