om bloggandet

emelie är himla bra på att gräva fram roliga små enkäter! enkäter eller skunklistor eller vad man nu kallar dom är himla bra för att det är lätt att typ häva ur sig asmycket om sig själv utan att behöva tänka på att formulera sig bra, HAHA.

hur länge har du bloggat?
jag tror att jag började lägga upp bilder på robotar i min skunkdagbok i slutet av nian/början av ettan, d.v.s. 2003-2004. sen skrev jag i dagboken på myspace ett tag och slutligen fixade jag min första fristående blogg if you’re into it i januari 2008 (den bloggen handlade inledningsvis om tentaångest, gossip girl och om att vara nyinflyttad i hässelby) . alltså har jag aktivt lämnat skrivna spår efter mig på internet sen typ 6 år tillbaka. rätt svindlande!

✗ hur såg din bild av bloggar och bloggare ut innan du själv började blogga?
jag har aldrig förstått mig på det här bloggarhatet egentligen (veronica har en t-shirt som det står ”bloggers suck” på :(). alltså, man kan ju inte hata bloggare i allmänhet, man är ju sinsemellan olika såsom obloggande människor är olika. man kan ju ogilla olika typer av bloggare, men inte bloggare som helhet. känns knäppt. som att säga att man inte gillar filmer. vissa filmer är dåliga – andra är bra. liksom.

✗ vilken var den första blogg du förälskade dig i?
mashas bloggar, ms marlboro light och ms blue blend – ingen tvekan. fan vad jag saknar hennes bloggande. avgudar verkligen masha och tackar gud i himmelen för att hon har en aktiv twitter (@alkiz)!

✗ hur känner du nu inför dina allra första blogginlägg?
jag skäms nog inte så mycket för VAD jag har skrivit – om jag skäms är det för att jag tycker att jag har formulerat mig töntigt. jag tycker fortfarande att jag tyckte bra saker och så. det är himla synd att jag varken hittar min skunkdagga eller myspacelogg, hade säkert kunnat hiva fram en massa roliga och  tonårsrabiata texter därifrån.

✗ hur många bloggar återvänder du till regelbundet?
jag följer typ ett 50-tal bloggar på min rss-läsare, men alla är inte aktiva längre. har t.ex. inte tagit bort ms blue blend av sentimentala skäl. högt affektionsvärde på den rss-feeden. :nose: men det är bara ett fåtal som jag känner mig involverad i. i dom fallen läser jag vartenda nytt inlägg från början till slut, kommenterar regelbundet och gillar personen/personerna bakom bloggen. skulle bli skitledsen om någon av dessa bloggar plötsligt upphörde.

✗ hur många procent av de bloggar du läser är dagboksbloggar och inte ämnesbloggar (som t.ex. teknik- eller modebloggar och politiska bloggar)?
de flesta bloggar jag läser är varken dagboksbloggar eller ämnesbloggar, de är en jävligt skön mix. man kanske kan kalla det för personliga bloggar. ett tvärsnitt av vad som pågår i någons hjärna. ibland flippar man på keffa mongon på bussen, ibland kåtar man upp sig över nån snygg t-shirt och ibland vill man agitera massorna lite. skön mix. de enda nischade bloggarna jag läser är skönhetsbloggar. älskar skönhetsbloggar. men det är fan ett helt separat inlägg!

✗ nämn en bloggare som verkar vara väldigt, enormt jätteolik dig, vars blogg du tycker om.
jag är så pass enkelspårig att jag typ inte läser bloggar som tillhör människor som jag uppfattar som väldigt, enormt jätteolika mig. ibland tittar jag in hos niotillfem, signe eller anna hibbs. de är jätteolika mig! men jag gillar inte deras bloggar. :sweat2: fast okej, en bloggare vars blogg jag ÄLSKAR, och som kanske är lite olik mig, är ghaz. i våra åsikter är vi extremt lika, men personlighetsmässigt tror jag att vi är olika. hon har så sjukt mkt ballz och jag har nada, haha.

✗ nämn en bloggare som verkar lik dig, vars blogg du tycker om.
hm. jag tror att jag och halfjack är rätt lika. jag får en känsla av det iallafall. :) förutom att hon gillar skräckfilmer. jag hatar skräckfilmer. :(

✗ vad tycker dina närmaste om att du bloggar?
nisse läser aldrig, min familj vet nog inte om att jag bloggar och vissa av mina kompisar tycker att det är jobbigt när jag hivar fram kameran. jag vet att väldigt många läser men den absoluta majoriteten kommenterar aldrig. misstänker att det är p.g.a. att det är coolt att ogilla bloggar. haha. nämen ibland får jag jättefina komplimanger från mina vänner, vissa säger t.ex. att de inte läser en enda blogg utom min, att min är den enda som håller måttet osv. det är dock inte sant hörni! det finns faktiskt åtminstone fyra-fem andra bloggar som är asbra! hahhahaha. sen har jag bara två irl-kompisar som själva bloggar lika regelbundet som jag; camilla och annie.

✗ tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg?
jag tror inte det. jag framstår nog som mer arg, självsäker och konfrontativ på bloggen än i verkligheten. afk är jag rätt sävlig, diplomatisk och medgörlig.

✗ har du hittat en fungerande gräns för hur privat du vill vara i din blogg?
ja. har aldrig haft problem med det. to all who struggle: föreställ dig vart din absoluta privatgräns går. var sedan ännu lite mer privat. så ska du se att du aldrig känner dig uthängd av din egen hand iallafall. sen kan du vara snäll mot andra i din omgivning, då blir du förhoppningsvis inte uthängd av någon annans hand heller.

✗ nämn några saker som du aldrig bloggar om och anledningen till det.
mitt eget och mina vänners sexliv (inte ens detaljer faktiskt), eller… kanske nästan alla detaljer om mina vänners liv överhuvudtaget. jag undviker verkligen att skriva om mina kompisar, förutom de som uttryckligen har sagt att det är roligt att se sig själva här. skulle heller inte skriva inlägg av typen ”åh jag är så trött på dig, du slukar all min energi, jag orkar inte umgås med dig, när ska du fatta vinken, varför blir det alltid såhär, jag vill bara komma bort från alla falska idioter som backstabbar mig hela tiden bla bla bla”, ja ni hajar. om jag är ledsen på en kompis (vilket jag nästan aldrig är) så kommer jag inte ens på tanken att vädra prutten på bloggen. tycker att sånt är så jävla onödigt, töntigt och framförallt skittråkigt att läsa.

✗ i vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse?
i början inte alls. men nu på senare tid, när jag har märkt att jag kan få så jävla mycket positiv energi, uppmuntran och bekräftelse här så blir det nog så att jag bloggar lite för bekräftelsen ibland. eller, jag skulle iallafall sakna den om jag slutade blogga.

✗ tror du att man kan lära känna en person genom att läsa hennes/hans blogg?
om man skriver en sån där personlig blogg som jag nämnde tidigare, och att man försöker hålla sig såpass sincere som man kan, tror jag att man kan få en rätt bra bild av hur en person är. men man kan ju inte lära känna någon helt, såklart. alltså vad vet jag, halfjack-emelie kanske är asjobbig IRL? haha :D

✗ har du träffat folk IRL (in real life) efter att ha fått kontakt med dem via bloggen?
aa, jag har träffat katta (när hon fortfarande drev bjooti) flera gånger! annars har jag träffat och blivit väldigt fäst vid aida, fast det var hon som läste min blogg först tror jag, haha. har träffat hilda som också skriver på den bloggen, fast bara en gång. :(

✗ kan det vara ”skadligt” att blogga?
om man bloggar som kissie tror jag absolut att det är skadligt. men inte om man är en klokare bloggare som ser efter sin integritet.

✗ bloggar du om två år? i så fall: är ditt bloggande annorlunda då?
jag hoppas att jag inte har tid att blogga om två år. haha. har liksom tänkt ge mig på juristutbildningen när jag kommer hem från spanien, och då ska man fan inte ha tid att blogga!

✗ har bloggarna någon inverkan på vår kultur?
haha, självklart. att påstå något annat är ren idioti.

✗ vad har bloggskrivandet betytt för dig?
jättemycket! jag älskar det här! jag tycker att jag har blivit bättre på att skriva, även om min fina vän emelie säger att jag alltid har varit bra på att skriva och att jag borde överväga en skrivande karriär i framtiden. jag har lärt mig jättemycket och lär mig fortfarande, men framförallt har bloggandet fört en massa fina människor till mig, vars existens jag verkligen VERKLIGEN uppskattar. jag tänker ofta – hur många GRYMMA personer finns det där ute egentligen? hur många av dom har jag inte upptäckt ännu? hur många av dom har inte ens satt sin fot på internet?

✗ vad har bloggläsandet betytt för dig?
lika mycket som all annan läsning. inspirerande, stärkande, peppande, lärorikt. kommer aldrig någonsin att förkasta eller förskjuta bloggen som litterärt format.

6 Kommentarer

  1. haha, åh älskar att läsa andras enkäter. hoppas denna sprids!! jag är inte så jobbig irl btw, haha :**

  2. jag tycker visst att du är dig själv i din blogg! på ett bra sätt så klart. du kan väl va rätt diplomatisk här med när det är läge? för man ska väl fan inte vara det jämt.

  3. Asså åh, jag är så jävla behind här just nu! Jobbat för mycket och du ba sprutar ur dig inlägg. (Vilket iofs är bra)
    Iallafall, angående ”✗ har du träffat folk IRL (in real life) efter att ha fått kontakt med dem via bloggen?”; tänkte bara inflika att du faktiskt har träffat mig några gånger, haha! ;)

  4. Haha, oooh, jaaaa! Good ol’ days.

  5. Pingback: Katta Kvack » Om att blogga

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *